İSTANBUL’U SAĞANAK VURDU
İstanbul’da etkili olan sağanak, kent genelinde hayatı felç etti. Çok sayıda cadde, sokak, alt geçit ve tünel suyla dolarken ev ve iş yerlerini su bastı.
İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan sağanak, aralıklarla etkisini sürdürerek kentin birçok noktasında su baskınlarına yol açtı. Özellikle alçak kesimlerde yollar göle dönerken sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Bazı araçlar suyla kaplanan yollarda ilerleyemezken, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Bağcılar, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa başta olmak üzere birçok ilçede cadde ve sokaklar su altında kaldı. Bahçelievler’de İncirli Köprüsü’nün altındaki yol tamamen suyla kaplanırken, Başakşehir’de bazı rögar kapakları yerinden çıktı. Esenler ve Esenyurt’ta ise çok sayıda iş yeri ile binanın zemin katlarını su bastı.
TARİHİ ÇARŞILAR DA SU ALTINDA
Sağanak Fatih’te tarihi Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nı da etkiledi. Çarşıların bazı bölümlerinde su birikintileri oluşurken, Yenikapı’daki alt geçitte su içinde kalan bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi. İş makinesinin yardımıyla kurtarılan kişinin ardından bölgede çalışmalar sürdü. Topkapı’daki Ulubatlı Alt Geçidi de suyla doldu. Samatya’da bir araç alt geçitte mahsur kalırken, Zeytinburnu’nda tramvay durağının su basması nedeniyle yolcular zor anlar yaşadı.
KAĞITHANE DERESİ TAŞTI
Şiddetli yağış Kağıthane Deresi’nin taşmasına neden oldu. Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli ulaşıma kapanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Sarıyer’de Haydar Aliyev Caddesi’nde su seviyesi kaldırımlara kadar yükseldi. Ayazağa Mahallesi’nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. Mahalledeki bir futbol sahası da tamamen suyla dolarken, yakındaki yamaçta toprak kayması meydana geldi. Ayazağa’da sel sularının etkisiyle park halindeki bazı araçlar sürüklendi. Birbirine çarpan araçlarda hasar oluşurken, bazı araçlar binalara çarparak durabildi. Azerbaycan Caddesi’nde bir alışveriş merkezi de su baskınından etkilendi.
ALT GEÇİTLER KAPANDI
Etiler-Zincirlikuyu güzergahında su seviyesi yön tabelalarına kadar yükseldi. Bir kamyonet alt geçitte mahsur kalırken yol trafiğe kapatıldı. Arnavutköy Bolluca’da ise su birikintisinde kalan minibüse iş makinesiyle müdahale edildi. Eyüpsultan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Sultangazi Lütfi Aykaç Bulvarı, Zeytinburnu Çırpıcı Yolu ve Güngören Merter Sokak’ta da su birikintileri nedeniyle sürücüler güçlükle ilerledi. Beşiktaş Bebek sahil yolunda su birikintileri oluşurken, Karaköy’de su baskını nedeniyle yayalar ve turistler zor anlar yaşadı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ise fırtına nedeniyle özellikle motokuryelerin ilerlemekte zorlandığı görüldü.
SEFERLERDE DE AKSAMA
Olumsuz hava koşulları toplu ulaşımı da etkiledi. Metro İstanbul’un açıklamasına göre T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda seferler Kabataş-Cevizlibağ ile Zeytinburnu-Bağcılar istasyonları arasında gerçekleştirildi. T3 Kadıköy-Moda Tramvay Hattı’nda ise seferler iptal edildi.






