DOLANDIRICILAR VALİ GÜL’ÜN ADINI KULLANIYOR!

İstanbul Valiliği, Vali Davut Gül’ün adı ve fotoğrafları kullanılarak açılan sahte sosyal medya hesaplarına karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul Yayın: 08 Ağustos 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 08.08.2026 16:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Dolandırıcılar bu kez İstanbul Valisi Davut Gül’ün adını ve fotoğraflarını kullanarak vatandaşları hedef aldı. İstanbul Valiliği, sosyal medya üzerinden yapılan sahte hesap ve paylaşımlara karşı kamuoyuna önemli bir uyarıda bulundu. Açıklamada, dolandırıcılık amacıyla Vali Davut Gül’ün adı ve fotoğrafları kullanılarak sahte sosyal medya hesaplarının oluşturulduğu belirtildi. Vatandaşlardan bu hesaplardan yapılan paylaşımlara ve gönderilen mesajlara itibar etmemeleri istendi. Valilik açıklamasında, Vali Gül adına gerçekleştirildiği izlenimi verilen bağış, yardım, para talebi veya benzeri içerikli paylaşım ve mesajların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Dolandırıcıların kamuoyunda tanınan isimlerin kimlik ve fotoğraflarını kullanarak güven oluşturmaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların özellikle para gönderilmesi istenen mesajlara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Valilik, vatandaşlara yalnızca belirtilen resmi hesaplardan yapılan açıklamaları dikkate almaları çağrısında bulundu. Açıklamada, resmi hesaplar dışında Vali Gül’ün adına yapılan paylaşım ve mesajlara itibar edilmemesi istendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.