Gazeteci toplumun vicdanıdır

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın mensuplarının toplum için üstlendikleri kritik rolü vurguladı.

Yaşam Yayın: 10 Ocak 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 10.01.2026 12:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Maltepe Kaymakamı Bahri  Tiryaki, doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla mesleğini icra eden tüm gazetecilerin gününü kutlayarak, “Demokrasinin sağlıklı işlemesi için basının özgür ve bağımsız olması şarttır. Gazeteciler, halkın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden çalışan, kamuoyunun vicdanı olan kişilerdir” dedi. Tiryaki, gazeteciliğin yalnızca haber aktarmak değil, aynı zamanda kamu vicdanının sesi olmak anlamına geldiğini belirterek, “Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve dili konumundadır. Onların emeği, halkın gerçekleri öğrenmesi ve demokratik süreçlere katılımı açısından hayati önem taşır” ifadelerini kullandı.

ZOR ŞARTLARDA BÜYÜK FEDAKÂRLIK

Gazetecilerin çoğu zaman zor şartlarda görev yaptığını hatırlatan Tiryaki, “Doğruyu yazmak, gerçeği aktarmak her zaman kolay değildir. Ancak gazeteciler, mesleklerini büyük bir fedakârlıkla icra ederek toplumun bilgiye erişim hakkını korumaktadır” dedi. Kaymakam Bahri Tiryaki, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla mesleğini icra eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.