Maltepe Belediyesi’nde rüşvet iddiasına inceleme

Maltepe Belediyesi’ne yönelik rüşvet iddiaları, savcılığa sunulan ifade tutanaklarıyla gündeme geldi. Bir işyeri sahibı, kendisinden para talep edildiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Belediye Yayın: 09 Nisan 2026 - Perşembe - Güncelleme: 09.04.2026 14:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na müşteki sıfatıyla ifade veren G.D., belediye yetkililerinin kendisinden yüksek miktarda para talep ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Savcılık dosyasına giren beyanlara göre, belediyede görevli olduğu iddia edilen S.B.’nin telefonla iletişime geçerek 1 milyon 500 bin TL talep ettiği, söz konusu ödemenin yapılmaması halinde işyeri sözleşmesinin yenilenmeyeceğini ifade ettiği ileri sürüldü.

İfade tutanaklarında yer alan iddialara göre, daha sonra Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olduğu belirtilen İ.H.B. ile yapılan görüşmede talep edilen miktarın 2 milyon TL’ye çıkarıldığı öne sürüldü. Müşteki, bu taleplerin karşılanmaması üzerine işyerine yönelik işlem başlatıldığını iddia etti. Dosyadaki beyanlara göre, işyerine zabıta ve polis ekipleri eşliğinde gidilerek tahliye ve yıkım işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca işyerinin elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarının kesildiği ve işletmenin faaliyetlerinin durdurulduğu ifade edildi. Şikayet dilekçesinde, söz konusu işlemlerin hukuka aykırı olduğu savunularak ilgili kişiler hakkında rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından işlem yapılması talep edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.